Strehog logga

Louise Videlyck

Louise formger tryckta mönster för främst textilier. Hon är också utbildad keramiker och målar tavlor i acryl. När Louise gjorde mattkollektionen för Strehög var det första gången hon designade just mattor.

Hon ville tänka bort det traditionella och formge mattor som i stor grad också fungerar som solitärer. Sin inspiration hittar Louise, som många andra, i naturen.

-Naturen för mig är en aldrig sinande källa, jag slutar aldrig att tappa andan av naturens egna färger och former. Också storstadsmiljöer kan vara riktigt spännande, då blir det ofta mer grafiska mönster. Färg och form överhuvudtaget gör mig verkligen lycklig och det hoppas jag avspeglas i mina alster!

Ulrica Hydman Vallien

Ulrica Hydman Vallien har designat en spännande och unik mattkollektion i begränsad upplaga för Strehög.

Ulrica Hydman Vallien är en av våra mest folkkära konstnärer och en av dem som har nått stora internationella framgångar. Ni känner säkert igen hennes slingrande ormar, tulpaner och målade ansikten som prytt glas, flygplan och mobiltelefoner världen över. Mest känd är hon kanske för sina glas och akrylmålningar men hon producerar även keramik, akvareller och mattor.

Mattorna är tillverkade i ull från Nya Zeeland, ullen är speciellt utvald för sina feta långa fibrer som gör mattorna extra exklusiva.

Mattorna knyts för hand, tvättas ett flertal gånger för att göra ullen mjuk och fin. Vid finishingen sker märkning av mattan och en extra syning sker för att säkerställa kvaliteten på varje matta. Carvingen i mönstret framhäver designen och ger mattan ett exklusivt intryck.

STREHÖG AB

S Vägen 41, Box 124
S-361 22 Emmaboda

Tel: 0471-48240
Fax: 0471-13580
e-mail: mail@strehog.se

ÅTERFÖRSÄLJARE

Återförsäljare login